Sepatu Hodoh Kegilaan Gadis Fesyen?

Ugly is the new black!

 

 

 

Pernah satu ketika dahulu, ia digelar sepatu terhodoh. Kini ia menjadi penghuni tetap di kaki gadis-gadis fesyen di seluruh dunia. Kenali kasut/sandal jenis slides yang kian menjadi antara trend terhangat 2016!

 

Pelopor slides, tidak lain tidak bukan, Rihanna, merinits gaya esentrik yang kini sering dikenakan dengan dress dan juga look casual oleh para model, selebriti dan pengikut tegar fesyen! Sepatu Fenty x Puma fur slides yang telah dinobatkan sebagai Shoe of The Year 2016 oleh Footwear News. 

 

 

 

 

Di dunia high fashion pulak, rumah fesyen gergasi seperti Celine dan Chanel berada di barisan pertama apabila diperkatakan tentang sepatu slides ini. Siapa sangka bahawa selipar bersahaja ini dapat menempa nama dalam pentas gaya antarabangsa?

 

Disarungkan bersama seluar jeans dan tshirt putih, ia membawakan gaya yang kasual beserta quirk yang berlainan dari gaya jalanan biasa! Bagi mereka yang menggelar diri mereka sebagai “hipster“, stokin bercorak disarungkan terlebih dahulu untuk membri vibe tersendiri pula!

 

 

https://www.instagram.com/p/BKlMZOmhXzh/?tagged=adidasslides

 

 

Oleh: Aizat Azman Shah

 

 

POST A COMMENT