Yoga Anti-Graviti

Memasuki awal tahun, ramai yang ingin merealisasikan resolusi untuk lebih ambil berat akan kesihatan selain ingin langsingkan tubuh. Dengan itu pusat kesihatan dan jurulatih fitness akan tampil dengan pelbagai program serta cara senaman bagi memenuhi permintaan ini. Apa jua senaman yang diperkenalkan tentunya ada kebaikannya dan pilihan selalunya bergantung pada populariti dan trend sesetengah senaman termasuk yang terhangat kini iaitu yoga anti-graviti.

 

Ketahui dulu jenis-jenis program ini sekiranya ia menepati rutin yang anda perlukan untuk tubuh atau tidak. GLAM senaraikan panduan sebelum memulakan yoga anti-graviti ini. Yoga anti-graviti adalah salah satu darinya yang menawarkan senaman yang hanya menggunakan sehelai kain dan memerlukan imbangan badan yang stabil serta tangan dan kaki yang kuat.

 

Total body workout. Gerakan yoga boleh menyebabkan otot kita terasa sakit, ini disebabkan kebanyakan bahagian tubuh akan mengalami  rengangan yang kuat tetapi pada masa yang sama ia dapat melegakan kesakitan di bahagian belakang.

 

Inner body reactivation. Peluh yang dikeluarkan ketika yoga ini ada banyak kebaikan pada badan. Antaranya peredaran darah, pernafasan dan sistem penghadaman yang diaktifkan semula melalui peredaran darah. Selain itu, ia boleh meningkatkan kecerdasan otak, memperbaiki, merehatkan minda dan memberikan nutrien kepada kulit anda.

 

Psychological benefit. Sama seperti senaman yang lain anti-gravity yoga dapat membantu membina semula emosi dan dapat menghindar daripada tekanan.

 

Develop new body skills. Disebabkan oleh pergerakan baru yang lebih baik, anda mungkin kurang gemar dengan pergerakan yoga biasa.

 

Spiritually uplifting. Manfaat yang terdapat di anti-gravity yoga ini memang tidak dapat dinafikan lagi. Ia dapat meningkatkan daya kreativiti dan membolehkan anda melalui hari-hari yang mendatang dengan tubuh yang lebih sihat dan ceria.

 
Aldersgate

antigravityyoga.co.uk

 

Aldersgate-anti-gravity-yoga

virginactive.co.uk

Antigravity-Yoga1

institute101.com

 

CNK4242

101thingstodosw.com

 

POST A COMMENT