Tips Merawat Mata Letih

Seharian terlalu fokus pada skrin komputer boleh menyebabkan mata kita jadi letih. Rawat mata anda dengan menggabungkan pendekatan strategi berteknologi tinggi atau tradisional. GLAM senaraikan tips mudah merawat mata letih.
 
Mata Yang Sembap
 
Hidrasi

Mata yang sembap disebabkan oleh hidrasi, minum air sebelum dan selepas anda keluar untuk mengurangkan kerosakan yang boleh dilihat pada mata.
 
Urutan Mata

Gunakan jari manis anda dan urut ke sudut luar mata anda. Kemudian bergerak ke pusat wajah dan ke bawah rahang. Ulang untuk membantu cecair dikeluarkan.
 
Lingkaran Hitam
 
Sun Smart

Kerosakan matahari terkumpul boleh menyebabkan lingkaran gelap. Cegah dengan SPF spektrum luas yang tidak akan memedihkan apabila anda menggunakannya di sekitar mata.
 
Antihistamine

Jika anda mengalami alahan, berunding dengan pakar adakah anda perlu mencuba antihistamin atau ubat titis mata alergi bantuan. Alergen menyebabkan bengkak di saluran bawah kulit dan menggosok mata boleh lebam dan penampilan kulit gelap.
 
Upgrade Your Cream

Krim mata terbaru mempunyai mineral dan tumbuhan yang mengawal pigmentasi.
 
Tip Solekan

Rahsia menutup lingkaran gelap adalah dengan menyembunyikannya! Sapukan concealer sedikit gelap dari kebiasaan yang mempunyai warna kuning atau pic.
 
Kering Dan Iritasi
 
Berkelip

Apabila anda merenung skrin komputer atau kurang berkelip. Bila anda berkelip ia melincirkan mata. Selain itu, tutup mata anda untuk beberapa saat. Melihat ke luar tingkap untuk menyegarkan mata anda.
 
Pemakanan Sihat

Terdapat banyak alasan mengapa mata anda kelihatan kurang sihat dan jelas, ini termasuk diet anda. Pengambilan omega-3 asid lemak melindungi mata kering. Sayur-sayuran dan buah-buahan vitamin-C dan juga makanan yang kaya dengan beta-karotena dan vitamin A, seperti telur dan lobak merah.
 
Garis Halus
 
Kaca Mata Besar

Garis halus di sekitar mata adalah bahagian pertama yang menunjukkan tanda-tanda penuaan. Cermin mata hitam berbingkai besar mempunyai perlindungan terbaik namun anda juga perlu mengaplikasi pelindung sinar setiap kali sebelum keluar rumah.
 
Go Easy

Menarik dan menekan sekitar mata kala memakai alat solek boleh merosakkan kulit. Sapu krim mata dengan jari manis dan gunakan berus lembut untuk aplikasi solekan.
 
Produk Terbaik

Teknologi anti penuaan tampil dengan pelbagai formula dan keajaiban. Krim dengan peptida membantu merangsang pengeluaran kolagen dan elastin serta asid hyaluronik berisi sehingga kulit.
 
GLAM senaraikan 6 pilihan produk penjagaan mata.
 


POST A COMMENT